woensdag, 22 mei 2024

rotaryclub rijswijk

A+ R A-

-------- Oorspronkelijk bericht --------
Van: David Forbes <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Datum: 29-01-2016 10:15 (GMT+01:00) 
Aan: Miriam Bryson <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onderwerp: rotary fonds 

Hallo Miriam,

Eind 2014 heeft de Rotary Rijswijk met een mooie champagne actie €2.500 euro bij elkaar gebracht als fonds voor het sociaal wijkteam. Graag wil ik bij deze teruggeven hoe een deel van het bedrag in 2015 is gebruikt voor Rijswijkse inwoners.

250 euro is gebruikt als bijdrage voor een rolstoelbus voor een gehandicapt kind. Ouders hadden zelf spaargeld ingelegd en er waren wat subsidies beschikbaar, en deze 250 euro maakte de aankoop van een goede (tweedehands) rolstoelbus mogelijk.

500 euro is gebruikt om de woningontruiming te voorkomen van een alleenstaande moeder, die geld had gebruikt om oude boetes te voldoen (om gijzeling te voorkomen) en daardoor de huur niet kon betalen waardoor onmiddelijke ontruiming dreigde (zij had al eerder een huurachterstand). 

207 euro is gebruikt om gas-water-lichtafsluiting van een (andere) alleenstaande moeder te voorkomen. Deze mevrouw was buiten haar eigen schuld voor een onoplosbaar financieel probleem gesteld doordat haar uitkering pas na enkele maanden werd toegekend.

Daarnaast is in totaal 550 euro cash ingezet bij ‘broodnood’; relatief kleine bedragen (5-15 euro) voor inwoners die letterlijk (op dat moment)niets meer hadden. In de meeste gevallen ging het letterlijk om geld voor voedsel, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan OV-kosten voor een rit naar het ziekenhuis, het betalen van (de eigen bijdrage voor) medicijnen, een BKR registratie die nodig is om een aanmelding bij de schuldhulpverlening te kunnen doen et cetera.

Op dit moment is er dus nog € 993 over van het Rotaryfonds. Ik wilde graag mee geven hoe fantastisch het is dat we dit fonds hebben en hoeveel hulpbehoevende Rijswijkers we hier mee hebben kunnen ondersteunen. Het geld wordt erg goed gebruikt voor mensen die worden begeleid door het sociaal wijkteam en die op nergens anders meer kunnen terugvallen.

Namens al deze mensen en namens het wijkteam wil ik dan ook graag bij deze mijn grote dank overbrengen!!

Zou jij dit bericht aub willen verspreiden onder de Rotary leden?

Met vriendelijke groeten,

David Forbes

Teamleider Sociale Wijkteams Rijswijk

06-52867517

Informatie, producten en diensten van de gemeente Rijswijk zijn te vinden op : www.rijswijk.nl De disclaimer van toepassing op e-mail van de gemeente Rijswijk vindt u op : www.rijswijk.nl/disclaimer