woensdag, 22 mei 2024

rotaryclub rijswijk

A+ R A-

Thema-avond ‘Ons huis en ons bedrijf in de toekomst van klimaat’

Rotaryclub Rijswijk organiseert op 5 april a.s. deze thema-avond voor inwoners van en bedrijven in Rijswijk en andere belangstellenden.

Huishoudens, verenigingen en bedrijven zullen zich de komende jaren inspannen om gebouwen en gedrag aan te passen om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen. Een grote uitdaging!

De gemeenteraad heeft onlangs ingestemd met de Transitievisie Warmte. De thema-avond wil inwoners, verenigingen en bedrijven handvatten aanreiken om na te gaan wat dit betekent voor ons, welke kansen wij kunnen aangrijpen om de energietransitie mogelijk te maken, en hoe wij met elkaar ervaring kunnen uitwisselen.

Tijdens de thema-avond zullen drie sprekers hun visie geven op de ontwikkelingen en de mogelijkheden, en de dialoog aangaan met elkaar en vooral met u als deelnemer aan de avond:

  • Frits de Groot vanuit zijn rol bij werkgeversorganisaties VNONCW-MKB en als deelnemer aan de Klimaatconferentie COP26 in Glasgow eind 2021;
  • Jeffrey Keus, wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid van Rijswijk;
  • Frank Schoof, versneller aardwarmte in regio Amsterdam en deelnemer aan de tafel Gebouwde Omgeving voor het Klimaatakkoord van 2019.

De avond vindt plaats op dinsdag 5 april van 18.00 tot 20.10 uur in de Kleine Zaal van de Schouwburg van Rijswijk. Na de inbreng van de sprekers wordt de dialoog met de zaal aangegaan. Na afloop is er gelegenheid voor informeel contact en discussie.

Een broodje wordt u aangeboden vóór de aanvang, vanaf 17.00.

Wilt u deelnemen, gelieve u dan aan te melden per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 2 april 2022. Graag onder vermelding of u vanaf 17.00 uur een broodje wilt nuttigen en van eventuele dieetwensen.

Rotary is een internationale organisatie die actief is in bijna alle landen ter wereld. Samen bevorderen Rotarians gemeenschapszin en realiseren ze lokale en internationale projecten om de uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Het motto van Rotary is ‘Service above Self’. U bent van harte welkom om tijdens de pauze van de thema-avond of na afloop kennis te maken met onze Rotaryclub.